Administratie

Primăria Câmpina se pregătește pentru sărbătoriloe de iarnă și a demarat achiziția pentru  „lucrari de montare si demontare a instalațiilor de iluminat ornamental pe străzile din municipiu.

 

Valoarea contractului se cifrează la 58.824 exclusiv TVA li se referă la lucrări de montare/demontare a instalațiilor de iluminat public ornamental.

 

Durata contractului va fi decembrie 2018 - ianuarie 2019.

Primăria Ploiești a anunțat închiderea circulației, sâmbătă, 06.10.2018, în intervalul 15.00 – 21.00, ca urmare a organizarii evenimentului “Klausenburg Retro Racing Editia a IX-a Ploiesti 2018”

 

Primăria Ploiești a precizat că  traficul rutier va fi închis „pe  Bd. Independenţei,  de  la  Statuia  lui  Radu  Stanian  şi  până  la  Gara  de  Sud.

 

„În consecinţă, autobuzele vor circula la sensul din Centru spre Sud  pe strada Bobâlna, cu staţii la Pelican şi Liceul de Muzică. La sensul din Sud spre  Centru,  pe  strada  Democraţiei,  autobuzele opresc în staţiile 13 Decembrie, Covurlui si Muzeul de Istorie”, a precizat municipalitatea.

 

 

Traseele de troleibuze 44 si 202, in intervalul mentionat, vor fi scurtate la Hale Coreco. Legatura intre Centru si Gara de Sud se va face cu celelalte trasee cu parcurs in zona.

Primăria Câmpina a anunțat că, începând cu data de 15 octombrie 2018, va începe distribuirea și primirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, în sezonul 2018 - 2019.

 

Formularele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței vor putea fi procurate de la sediul Serviciului asistență socială situat pe Bulevardul Culturii, nr.27.

 

„Cererile completate, însoțite de actele doveditoare vor fi depuse astfel: cele pentru gaze și energie electrică la sediul Serviciului public de asistență socială și cele pentru lemne la sediul Primăriei municipiului Câmpina, Ghișeul relații cu publicul”, a precizat Primărie Câmpina.

 

Documentația trebuie depusă până la data de 20.11.2018 pentru a putea beneficia de ajutor de încălzire. Programul de lucru anunțat de Primăria Câmpina este de luni până joi, între orele 08.00 - 15.00 și vineri, între orele 08.00 - 13.00.

 

Potrivit anunțului, beneficiază de ajutorul de încălzire persoanele care au un venit maxim lunar de 615 lei.

Consilierii locali PSD și ALDE au aprobat, cu 14 voturi pentru, creșterea prețului la biletul de călătorie pentru mijloacele de transport în comun în Ploiești.

 

Propunerea de majorare s-a aflat joi pe masa aleșilor locali ploieșteni. Fără prea multe comentarii, în ciuda faptului că aleșii PNL și PMP s-au opus, proiectul a trecut cu voturile consilierilor PSD + ALDE.

Astfel, de la 1 octombrie, în Ploiești, prețul biletului de călătorie va crește de la 2 lei la 2,5 lei. Tot astăzi s-a aprobat ca legitimația de o zi să fie de 6 lei față de 4 lei.

Proiectul care viza majorarea tarifului la bilete a fost aprobat cu 14 voturi ale consilierilor PSD + ALDE, opt abțineri ale consilierilor PNL și două voturi împotrivă ale consilierilor PMP.

Consiliul Local și Primăria Câmpina au anunțat că și în acest an va avea loc „Nunta de Aur”, eveniment dedicat familiilor care în 2018 împlinesc 50 de ani de căsătorie.

 

Astfel, familiile din Câmpina care împlinesc 50 de ani de căsătorie trebuie să sze prezinte la Casa Tineretului până pe data de 20 octombrie pentru a fi luați în evidență.

 

Pentru înregistrare, persoanele trebuie să prezinte o copie după actul de căsătorie, copii după actele de identitate al celor doi soți și să ofere numărul de telefon, pentru a le fi comunicate data și locul unde va avea loc evenimentul.

Lucrările pe strada Elena Doamna din Ploiești au fost finalizate. Anunțul a fost făcut de Primăria Ploiești care a precizat că mai multe trasee revin la ruta inițială.

 

„Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Transport Călători Express Ploiești, a anunțat că, începând de astăzi, traseele cu parcurs pe strada Elena Doamna, respectiv 44, 44b, 54, 301 si 402. revin la ruta normală, ca urmare a finalizării lucrărilor pe strada menționată”, se precizează în comunicatul Primăriei Ploiești.

 

S.C. Transport Călători Express Ploiești a mai anunțat că, începând cu data de 06.10.2018, se suspendă traseul 40 barat, Hale Catedrală - Parc „Constantin Stere” Bucov, care circulă în zilele de sâmbătă și duminică.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a participat, vineri, 14 septembrie a.c., la o întâlnire cu reprezentanții asociației InsiemeAte, serviciu italian specializat în asistența la domiciliu a persoanelor care și-au pierdut autonomia prin dobândirea unor afecțiuni psihice, și nu numai.

 

Cu această ocazie, reprezentanții asociației InsiemeAte și-au exprimat dorința de a implementa, cu ajutorul autorităților locale, în municipiul Ploiești, un program de asistență la domiciliu a persoanelor care și-au pierdut autonomia prin dezvoltarea unor afecțiuni psihice, precum Alzheimer sau alte forme de demență. În acest sens, edilul municipiului, Adrian Florin Dobre, si-a arătat toată deschiderea în vederea susținerii proiectului asociației InsiemeAte, dorindu-se implicarea în acest scop a Administrației Serviciilor Sociale și Comunitare Ploiești, respectiv a Centrului de Zi de Îngrijire a Persoanele Vârstnice, în vederea identificării cazurilor în nevoie, precum și în vederea acordării suportului pentru specializarea și calificarea personalului care să contribuie la derularea acestui proiect.

Rectificarea de buget aprobată în ședința de marți a Consiliul Județean vine cu o vestă bună pentru primăriile din Prahova. Suma de 13 milioane de lei va fi repartizată primăriilor din județ, în baza unor parteneriate.

 

 

Fondurile sunt destinate, potrivit proiectului de hotărâre aprobat marți, pentru asigurarea contribuției Consiliului Județean la realizarea unor lucrări și servicii de interes public local, în baza unor convenții sau

contracte de asociere, conform referatului Compartimentului Parteneriate.

 

 

Lista primăriilor și sumele alocate pentru fiecare localitate în parte vor fi supuse la vot într-o ședință viitoare a Consiliului Județean.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitar Ploiești, a anunțat că, începând cu data de 18.09.2018, se va derula activitatea de distribuire a formularelor de cerere si declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, aferent sezonului rece 2018 – 2019.

 

Administratorii asociațiilor de proprietari/locatari, pentru persoanele care utilizează pent încălzirea locuinței energie termică furnizată în sistem centralizat, pot ridica aceste formulare de la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești din Piața Eroilor nr.1A, și de la Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova, cu sediul în Ploiești,

Str. General Vasile Milea nr.1, bl.A7, parter.

 

Totodată, potrivit Primăriei Ploiești, cetățenii care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, lemne sau energie electrică, pot prelua formularele direct de la: sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare

Ploiești, Piața Eroilor nr. 1A, și de la Asociația Județeană a Pensionarilor, Ploiești, din str. Vasile Lupu, nr. 26, sau de la Centrele de informare pentru cetățeni si recreere pentru pensionari din strada Mihai Bravu nr.214, bl. 24B, parter,  strada Înfrățirii nr.5A, bl.67 bis, strada Măgurii nr.2 ori din Cartier 9 Mai – fosta Stație Hidrofor, Str. Cătinei nr.17A..

 

Depunerea formularelor pentru acordarea ajutoarelor se va face începând cu data de 02.10.2018, la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești din Piața Eroilor nr.1A, după următorul program: marți 8³-16³º,

miercuri 8³°-16³º, joi 8³º-18³° și vineri 8³º-14º°, a anunțat Primăria Ploiești.

 

 

Informații suplimentare privind condițiile de acordare a acestui sprijin financiar se pot obține direct la sediul

Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, prin accesarea paginii oficiale de internet a instituției respective, http://asscploiesti.ro/ sau prin apelarea numărului de telefon 0749160761.

Inceputul de an școlar a adus cu sine o masura inedita a administratiei publice din Sinaia. Am unificat școlile într-un singur centru bugetar pentru o mai bună organizare. Nu a fost o decizie ușoară, iar rezultatele se vor vedea în câțiva ani. Vă așteptați, poate, să va spun lucruri pe care le auziți mereu.

 

Dar, am să vă spun pe acelea pe care nu vi le spune nimeni. Notele de la școală nu arată potențialul pe care îl are un elev, ci îl determină pe acesta să rămână în interiorul unui sistem social, derutant, prestabilit, care-i poate opri creativitatea, sclipirea, imaginația. Notele mari obținute arată adeziunea elevului la un set de cunoștințe standardizate, stabilite de către școală și, în niciun caz, nu scoate în evidența potențialul pe care copilul dvs. îl are. Știm cu toții zeci de exemple de copii mediocri sau chiar cu note slabe care au demonstrat, după terminarea școlii, că au succes în domeniul de activitate în care au profesat, pentru că au putut să fie creativi.

 

De aceea, Domnilor Profesori, cred că trebuie să încurajați creativitatea, sclipirile de geniu pe care le remarcați, să încercați să ieșiți din granițele impuse de lecție, de programa școlară! Văd în ținerii orașului pe cei care vor deschide drumul țării și al comunității. Ei trebuie să aibă cea mai bună educație pentru a lua cele mai bune decizii. Îi provoc pe cei care vă educă să vă ghideze spre 2030, să nu vă țină captivi și, mai ales, să învețe de la voi. Și profesorii au nevoie de lecții pentru a rămâne în pas cu timpul. În încheiere, vă asigur că vă sunt alături, să aveți un an școlar cu noi lecții de viață”, a spus primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.

Viceprimarii Municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea și George Pană, au participat astăzi la o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești, în contextul noului cadru legal privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor.

 

Reamintim faptul că, noua lege a asociațiilor de proprietari a apărut în Monitorul Oficial și va intra în vigoare la finalul acestei luni. Reuniunea de astăzi a inclus discuții eficiente în vederea găsirii unor soluții optime pentru o serie de probleme de ordin edilitar, ce au fost aduse la cunoștința executivului ploieștean de către conducerea Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești.

 

Astfel, au fost dezbătute problemele legate de colectarea deșeurilor menajere la nivelul imobilelor care dețin camere de precolectare, starea spațiilor verzi aferente asociațiilor de proprietari, situația branșărilor și debranșărilor de la sistemul centralizat de termoficare etc. Totodată, reprezentanții asociațiilor de proprietari și-au exprimat nemulțumirea cu privire la activitatea Poliției Locale Ploiești și au solicitat o prezență mult mai crescută a echipajelor de polițiști locali pe străzile municipiului nostru.

 

În finalul discuțiilor, s-a stabilit de comun acord ca astfel de întâlniri să se desfășoare periodic, pentru o analiză concretă a problemelor de ordin edilitar cu care se confruntă direct ploieștenii care fac parte din asociațiile de proprietari și identificării soluțiilor legale prompte ce pot fi luate în vederea creșterii gradului de calitatea a vieții pentru cetățenii municipiului Ploiești.

Pagini