Administratie

Consiliul Judetean Prahova s-a întrunit, vineri, în ședință de îndată, pentru aprobarea sumelor acordate de la Guvernul României pentru localitățile din județ.

 

Suma repartizată pentru Prahova a fost de peste 11,5 milioane de lei. Cea mai importantă sumă, de 8.641.396,03 lei a fost repartizată comunelor, iar alte 2.940.000 lei pentru orașe.

 

Astfel, la final de an, vor beneficia de fonduri de la bugetul de stat orașele Azuga (100.000 de lei), Băicoi (500.000 de lei), Boldești - Scăeni (200.000 de lei), Breaza (200.000 de lei), Bușteni (500.000 de lei), Comarnic (200.000 de lei), Mizil (140.000 de lei), Plopeni (200.000 de lei), Sinaia (300.000 de lei), Slănic (150.000 de lei), Urlați (150.000 de lei) și Vălenii de Munte (300.000 de lei).

 

În timpul ședinței, anexa cu sumele alocate de la bugetul de stat a suferit o serie de modificări, la propunerea primarilor.

Autoritățile locale se pregătesc să supraimpoziteze proprietarii clădirilor și terenurilor neîngrijite din Ploiești. Mai multe proiecte urmau să fie pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, însă aleșii au convenit să vină cu o nouă formă de proiect într-o ședință viitoare.

 

 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești au figurat, inițial, 32 de proiecte prin care proprietarii unor clădiri sau terenuri urmau săfie supraimpozitați în 2019. Președintele de ședință al Consiliului Local Ploiești, George Botez, a sugerat faptul că ar fi bine să fie redactat numai un singur proiect care să conțină o anexă cu toate clădirile și terenurile care ar urma să fie supraimpozitate.

 

Lista clădirilor și terenurilor identificate ca neîngrijite include 32 de proprietați care, în funcție de un punctaj stabilit, ar urma ca, din 2019, să fie impozitate cu 200% până la 500%.

SC Transport Călători Express SA anunță ploieștenii că, urmare a începerii lucrărilor de demolare a așa-zisului pod de lemn, vor exista modificări cu privire la două trasee.

 

Astfel, potrivit TCE Ploiești, „în perioada 11.12.2018 (ora 10:00) - 16.12.2018, ca urmare a lucrărilor de demolare a „Podului de lemn”, traseele 444/444b RAFINORILOR - GARA SUD / BAR.RUDULUI nu vor mai avea capat de linie in statia Rafinorilor”.

 

Călătorii vor fi îmbarcați/debarcați pe strada Marin Mehedințeanu, la baza „Podului de lemn”, a mai precizat TCE Ploiești.

Aleșii locali ploieșteni s-au reunit luni, în ședință extrordinară a Consiliului Local Ploiești, pe ordinea de zi figurând un singur proiect, respectiv trecerea în domeniul privat a mai multor bunuri de la depoul TCE de la Podul Înalt, în vederea casării acestora.

 

Subiectul a trezit lungi discuții controversate, pe motiv că activitatea troleibuzelor nu s-ar mai putea realiza, în cazul în care dispar birourile administrative sau stația de apă.

 

După lungi discuții însă, proiectul a fost aprobat cu 20 de voturi pentru și două abțineri.

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre,  a verificat  personal starea de salubritate a municipiului Ploiești, în cadrul unei acțiuni de control pe care a dispus-o, noaptea trecută, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești și Poliției Locale Ploiești.

 

„Verificarea s-a derulat în zonele unde nu s-a respectat graficul de colectare a deșeurilor menajere, respectiv pe străzile cu unități locative individuale, cât și la nivelul platformelor destinate colectării deșeurilor, aferente blocurilor, iar în urma acestei acțiuni au fost acordate 42 de sancțiuni contravenționale operatorului de salubritate, valoarea acestora fiind de 94.000 lei”, a precizat Primăria Ploiești, într-un comunicat de presă.

 

 

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o, astăzi, la sediul primăriei, primarul Adrian Florin Dobre și–a exprimat nemulțumirea față de modul în care se desfășoară serviciul public de salubritate, la nivelul municipiului. Totodată,  a declarat ferm că nu vor înceta acțiunile de control, în oraș, până când nu se va constata că acest serviciu public se desfășoară  corespunzător. 

 

Mâine, primarul Adrian Florin Dobre se va întâlni, de urgență, cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Parteneriatul pentru managementul deseurilor Prahova” în vederea  analizării situației serviciului de salubritate și stabilirea măsurilor legale, care se impun în vederea soluționării acestei probleme cu care se confruntă municipiul Ploiești.

 

“Sper să se ia decizia corespunzătoare pentru Ploiești, dar și pentru localitățile limitrofe, care se află sub contract cu același operator și care, în prezent, se confruntă cu aceeași problemă”, a precizat primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre.

 

Primarul Adrian Florin Dobre a mai declarat că, intenționează să demareze un sondaj de opinie din care să reiasă dacă ploieștenii sunt sau nu mulțumiți de modalitatea în care se asigură serviciul de salubritate.

 

 

„Luăm în calcul și o campanie de strângere de semnături, în vederea luării unei decizii transparente privind contractul actual pe care municipalitatea îl are în derulare cu operatorul de salubritate și fac un apel la sprijin din partea cetățenilor în acest sens. Cert este că, ploieștenii trebuie să aibă un serviciu de salubritate îmbunătățit, iar în situația actuală, operatorul a depășit orice limită ”, a conchis primarul Adrian Florin Dobre.

Primăria municipiului Câmpina a lansat o nouă licitație. De data aceasta este vorba de ”achizitia sistemului de securitate (inclusiv instalarea) la obiectivul Poliția Locală”.

 

Valoarea estimativă a contractului este de 24.400 de lei ewxclusiv TVA. Bani ar urma să fie destinați achiziționării unui „sistem de securitate”, potrivit anunțului - invitației de participare.

 

Termenul de livrare si de instalare a viitorului sistem este de 10 zile de la semnarea contractului de catre
ambele parti. Potrivit anunțului, operatorul declarat câștigător este obligat să asigure garanția echipamentului timp de 24 de luni.

Primăria Municipiului Ploiești le-a pregătit ploieștenilor o surpriza deosebita cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Ploiesti. 

"Primarul Municipiului Ploiesti, domnul Adrian Florin Dobre, ii asteapta pe ploiesteni, in numar cat mai mare, in aceasta seara, la ora 19.00, la bradul de Craciun, care a fost amplasat pe esplanada Palatului Administrativ, pentru a aprinde, impreuna cu copiii prezenti, iluminatul festiv dedicat sarbatorilor, in municipiul Ploiesti, un eveniment de traditie in orasul nostru, menit sa aduca in sufeletele noastre bucuria si speranta sarbatorilor ce se apropie. Totodata, in contextul decalajului aparut in timpul actiunilor, din aceasta dimineata, care au fost incluse in programul oficial, destinat marcarii Zilei Naționale a României, facem precizarea ca, ceremonialul militar a fost stabilit, organizat si desfasurat exclusiv de Garnizoana Ploiesti. Municipalitatea isi cere scuze ploiestenilor pentru situatia determinata de decalajul de organizare creat de Garnizoana Ploiesti fata de programul initial anuntat de institutia noastra", se mai spune in comunicat.

Mai multi primari din Prahova au participat la ședința organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru managementul deșeurilor.

 

Tema discuțiilor a fost legată de aprobarea planului tarifar pentru următorii ani, numai că propunerea de dublare a valorilor a nemulțumit pe foarte mulți primari.

 

Planul tarifar reprezentă plafonul maxim până la care pot fi aprobate tarifele de salubritate în următorii ani, iar măsura vine în contextul în care numeroși indicatori economici s-au modificat față de anul 2009.

Primăria Municipiului Ploiești a demarat, recent, activitățile necesare mutării în noul sediu, situat în Piața Eroilor nr. 1, mutarea serviciilor și a direcțiilor de specialitate urmand a se finaliza în data de 5 decembrie 2018, dată la care se va muta, în noul sediu, Registratura primăriei.

 

În ceea ce privește Registratura Direcției Generale de Dezvoltare Urbană, menționăm faptul că, aceasta funcționează deja, la intrarea principală din noul sediu.

 

Primarul Adrian Dobre a avut deja o prima intalnire oficiala in noul sediu. Detalii aici. 

 

 

Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Busteni a gazduit miercuri, 14 noiembrie 2018, ședința Comisiei pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic a Senatului Romaniei. Coordonată de senatorul Emanoil Savin (fost primar al orasului Busteni), reuniunea s-a bucurat si de prezenta ministrului Ioan Denes.

 

In cadrul ședinței s-a discutat despre gestionarea problemelor privind pagubele provocate de animale sălbatice, problematica ridicata de carnivorele mari și a speciilor protejate, dar și în ceea ce privește problematica ridicata de apele curgătoare.

 

La eveniment au fost prezenti prefectul de Prahova – Madalina Lupea si primarul orasului Busteni, Irinel Ghita.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre și viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea, au participat, astăzi, la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2019, activitate organizată prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești.

 

 

În cadrul dezbaterii publice, au fost prezentate o serie de analize privind gradul de încasare a veniturilor la buget realizate față de previziunea bugetară, raportul de activitate al Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești pentru anul 2018 și alte situații de profil. Totodată, au fost reamintite bonificațiile și facilitățile acordate de administrația publică locală persoanelor fizice și juridice din municipiul Ploiești la plata taxelor și impozitelor locale pentru 2019.

 

 

 

Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a reiterat, în contextul acestei dezbateri publice, faptul că, pentru anul 2019, impozitele și taxele locale nu vor fi majorate, obligațiile fiscale locale fiind doarindexate cu rata inflației, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 116/2018, care respectă prevederile Codului fiscal prin care se precizează clar obligația indexării impozitelor și taxelor locale.

Pagini