Comarnic: Cupa Romaniei la Orientare, la 508 ani de atestare documentara

Comarnic: Cupa Romaniei la Orientare, la 508 ani de atestare documentara

Versiune tiparPDF version

Mai puțin de doua saptamani au mai rămas până la un eveniment ce face cinste orașului Comarnic: Cupa României la Orientare, care se va desfășura pe plaiul Mezdrea, în weekend-ul de Rusalii, 26-28 mai 2018. Competiția este organizată de Clubul Sportiv Universitar UNEFS București, sub auspiciile Federației Române de Orientare, cu sprijinul Primăriei Comarnic și participarea Clubului Sportiv Metropolitan București.

 

Ultimul weekend al lunii mai va fi, așadar, dedicat iubitorilor traseelor montane și competițiilor în aer liber, pentru că în cele 3 zile de concurs se vor derula nu mai puțin de 3 competiții: Cupa României (cumulat 3 etape), Cupa Gaudeamus (cumulat 3 etape) și Cupa Orașului Comarnic (cumulat 3 etape). Vor participa persoane cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani.

 

Sâmbătă, 26 mai, va avea loc prima etapă, după validarea la Centrul de Concurs, pentru ca duminică să se dea startul celei de-a doua etape, urmată de festivitatea de premiere. Tot in Duminica Rusaliilor, autoritățile locale vă invită la un picnic tradițional românesc, dedicat sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar tinerii talentați din oraș ne vor delecta cu un program artistic.

 

În plus, data de 27 mai 2018 este una cu însemnătate aparte pentru orașul Comarnic. Asta pentru că la această dată se împlinesc 508 ani de la prima atestare documentară a acestei așezări. De la 27 Mai 1510 datează primul document scris în care este menționat numele localității, într-un hrisov domnesc.

 

Evenimentul continuă luni, 28 mai, cu etapa a 3-a a Cupei de Orientare, urmată de o a doua festivitate de premiere. Zona de concurs pentru toate etapele competiției se află la poalele muntelui Gurguiata și vă așteaptă să navigați printre pereți stâncoși, doline, mameloane și bolovani.

 

Înscrierile pentru Cupa Orașului Comarnic sunt gratuite, însă după data de 22 mai acestea se fac doar în limita locurilor disponibile. Ediția cu nr. 53 a Cupei României la Orientare, una jubiliara, dedicată Centenarului Marii Uniri, contează și ca etapă de ranking mondial, iar din acest punct de vedere rezultatele sunt cu atât mai importante pentru cei participanți.