Festivalul Zilele Muzicale la Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești

Festivalul Zilele Muzicale la Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești

Versiune tiparPDF version

Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești organizează prima ediție a Festivalului Zilele Muzicale ale Filarmonicii. Timp de cinci zile, ploieștenii și nu numai vor avea ocazia să asiste la concerte excepționale.

 

Festivalul se va desfășura în intervalul 15 - 19 decembrie. În prima zi, de la ora 19.00, trio-ul de suflători „Syrinx” va încânta publicul asa cum a reușit atât în România, cât și în numeroase centre europene. Marți, 16 decembrie, publicul este invitat în lumea cvartetelor de coarde, la concertul Ad Libitum. Miercuri, 17 decembrie, este lansată invitația la un concert e jazz, cu trio-ul care îi are în componență pe Sorin Zlat - pian, Răzvan Cojanu - bass și Laurențiu Ștefan - percuție. Joi, la Filarmonică se cântă operă. Publicul va avea parte de o operă comică: „O noapte furtunoasă”, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, soliști - Daniel Pascariu, Bogdan Podlovschi, Antonia Cosmina Stancu, Gjegii Mani, Adrian Dumitru, Tania Caisin și Daniela Cârstea. Vineri, înultima zi a festivalului, spectatorii sunt invitați la un concert cu o poveste de viață. Laugh Story propune o formulă inedită și, totuși, veche de când muzica și teatrul, un concert presărat cu povestea, în episoade, a unei iubiri care se naște, trăiește și... o ia la vale, așa cum fac toate iubirile, la un moment dat, este descrierea organizatorilor.
Biletele de intrare, care au fost deja puse în vânzare, se pot procura la sediul Filarmonicii Paul Constantinescu, din strada Anton Pann, nr. 5 sau la telefon 0244-515.841. Pentru o zi a festivalului, biletul costă 20 de lei, pentru două zile de festival - 30 de lei, pentru trei zile de festival - 50 lei, iar pentru cinci zile de festival - 90 de lei. Intrarea pentru elevi și studenți este 10 lei/zi, iar pentru pensionari - 15 lei/zi.