Gimnastele de la CSM Ploiesti, 11 medalii la Turneul International „Iasi Trophy”

Gimnastele de la CSM Ploiesti, 11 medalii la Turneul International „Iasi Trophy”

Versiune tiparPDF version

În perioada 22-24 septembrie 2017, Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit două competiţii la nivel internaţional de gimnastică ritmică, "Iaşi Internaţional Trophy" (ediţia a III-a - la individual) şi "Memorialul Gineta Stoenescu" (ediţia a XIII-a - pentru ansambluri).

 

Turneul Internaţional „Iaşi Trophy” a fost deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la micuţe gimnaste de 6 ani până la sportive trecute, deja, la categoria Senioare. Alături de sportivele clubului organizator, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, au mai participat gimnaste de la CSS „Triumf” Bucureşti, CSM Ploieşti, LPS Baia-Mare, CSS2 Baia-Mare şi LPS Targu-Mureş, de la două cluburi prestigioase din Ucraina (Kiev şi Odessa), două cluburi din Chişinău, Moldova - „Olimpia” şi „Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport” -, dar si sportive din Grecia (Kalamata) şi Italia (Pesaro).

 

Vineri, 22 septembrie, participantele s-au acomodat cu suprafaţa de concurs din arena ieşeană, iar sâmbătă şi duminică, începând de la ora 9.00, a avut loc turneul propriu-zis. Evenimentul face parte din Calendarul Naţional al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, forul fiind reprezentat de d-ra Marinela Jipa, arbitru internaţional, membru în Comitetul Executiv al FRGR.

 

Secţia de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a participat la trei categorii: Children (Copii), cu Antonia Nuţă (8 ani), Prejuniors (Junioare II), cu Gabriela Constantin (12 ani), Sabina Enache şi Anisia Drăgan (11 ani) şi Juniors (Junioare), cu Denisa Stoian (14 ani) şi Miruna Ciocîrlan (13 ani, împliniţi chiar în prima zi a competiţiei, pe 23 septembrie).

 

Gimnastele Clubului Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Ploieştiul, obţinând la finalul întrecerilor 11 medalii: şase de aur, patru de argint şi una de bronz:

- Denisa Stoian - patru medalii de aur - la cerc, minge, măciuci şi panglică;

- Miruna Ciocîrlan - trei medalii de argint la minge, măciuci şi panglică şi un loc IV la cerc;

- Gabriela Constantin - o medalie de argint la minge şi locul IV la măciuci;

- Sabina Enache - doua medalii de aur, la cerc şi măciuci; - Anisia Drăgan - o medalie de bronz la panglică şi locul IV la măciuci;

- Antonia Nuţă - locul V pentru exerciţiul fără obiect.

 

Trofeul acestei competiţii i-a fost oferit Vicecampioanei Olimpice Doina Stăiculescu, în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor remarcabile obţinute în competiţii Europene, Mondiale şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, 1984. Organizatorii le-au oferit gimnastelor câştigătoare medalii, diplome şi cadouri constând în echipament sportiv.