Izvoarele: Sat European de Tineret

Începând de miercuri, 5 decembrie, comuna Izvoarele din județul Prahova va deveni unul din primele patru Sate Europene de Tineret.

 

O comună cu nu mai mult de 6577 de locuitori va deveni astfel una din primele comune care poartă acest titlu, împreună cu Copalnic-Mănăștur (jud. Maramureș), Sascut (jud. Bacău) și Sânpaul (jud. Cluj).

 

Pentru deschideea anului dedicat în întregime tinerilor, comunitatea de tineri formată  în jurul asociației Curba de Cultură – care lucrează în zonă în ultimii 6 ani- vă invită la evenimentul de lansare de miercuri 5 decembrie de la orele 14.00 la Căminul Cultural din Homorâciu.

Un grup de tineri din localitate care implementează activitățile proiectului vă vor prezenta munca lor din comună de până acum, programul Satului European de Tineret și toate activitățile pe care le-au planificat pentru anul viitor.

 

Activitățile acoperă domenii precum cultură, educație, voluntariat și politici publice și sunt extrem de diverse. În spiritul participării active în care tinerii din Izvoarele cred cu tărie, evenimentul constă și în activități participative în care invitații și vizitatorii vor fi invitați să reviziteze activitățile propuse pentru 2019, să contribuie cu impresii și sugestii și să se înscrie la activitățile la care vor să participe pe parcursul programului.

 

Evenimentul și setul de activități de anul viitor încearcă să deschidă o colaborare între tinerii din comună și factorii de decizie la nivel local și județean pentru a construi acea comunitate care respectă și sprijină nevoile și ideile tinerilor.

 

Satul European de Tineret este un proiect de dialog structurat cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul ERASMUS+ și implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă din Bacău, Asociația DEIS din Baia Mare, Asociația Go Free din Cluj-Napoca și Asociația Curba de Cultură din Izvoarele, Prahova.

 

 

Pentru aceia care caută o experiență mai personală, un grup de voluntari activi a pregătit un eveniment tip Bibliotecă Vie numit Viața pe Bune în care cititorii- vizitatorii sunt invitați să aleagă dintr-un catalog o selecție de povești despre impactul activităților de tineret în viața tinerilor și să asculte o povestire live într-un context unu-la-unu.