Orasul asta ar merita un loc de cinste în turismul balnear! SLANICUL ASTEAPTA, INCA, GAZELE NATURALE!

Orasul asta ar merita un loc de cinste în turismul balnear! SLANICUL ASTEAPTA, INCA, GAZELE NATURALE!

Versiune tiparPDF version

 

Un loc ce ar merita să acceadă la titlul de perlă a turismului balnear, orașul Slănic nu este racordat la rețeaua de alimentare cu gaze naturale.

Concret, în Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2017-2024 este notat astfel: Există în acest sens un proiect inițiat de catre CJ Prahova prin parteneriat cu 9 localități printre care și Slănicul. În acest moment proiectul, este la stadiul de Studiu de Fezabilitate, a fost aproat de către Consiliul Județean, urmând etapele de proiectare și execuție.

Autoritățile locale confirmă că majoritatea apartamentelor sunt dotate cu centrală pe multicombustibil solid, centrale electrice sau sobe.

Conform mențiunilor din Planul Urbanistic General (PUG - proiect actualizare), în zona centrală a orasului Slanic reţelele de distribuţie gaze naturale nu exista. Se intentioneaza pe viitor, pentru a crește calitatea vieții cetățenilor, implementarea unor proiecte de dezvoltare pentru atingerea obiectivului strategic 1 „Dezvoltare și regenerare urbană” si a obiectivului specific „Dezvoltarea infrastructurii”.

Informațiile sunt consemnate în Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2017-2024, (sursa: primariaslanic.ro).

Într-o discuție telefonică, viceprimarul orașului, dl Laurențiu Mare a confirmat faptul că da, în acest moment, în anul de grație 2019, Slănicul NU are rețea de alimentare cu gaze. Edilul a precizat de asemenea următoarele: «Suntem asociați cu mai multe localități, preum Dumbrăvești, Ștefănești, Bertea, Vâlcănești, Cocorăștii Mislii etc pentru un proiect mai amplu pentru alimentarea cu gaze a întregii zone. Pentru Studiul de Fezabilitate aflat în lucru; Slănicul a contribuit cu cca 8.000 de lei. În condițiile de față, sperăm ca în perioada următoare, în anii care vin să avem gaze. Sperăm să se întâmple într-o bună zi.Amai existat o tentaivă, undeva prin anii '90, dar atunci lucrurile s-au împiedicat și… acum încă aștepăm să avem gaze. Dar suntem optimiști. Eu cred că nu va mai dura foarte mult».

 

 

Surse foto: YouTube, niad travel