Prahova: Cod galben de ninsori

Prahova: Cod galben de ninsori

Versiune tiparPDF version

Meteorologii au emis un nou cod galben de vânt și de ninsori pentru mai multe județe, inclusiv Prahova, care este valabil până miercuri, 28 noiembrie, ora 20.00.

 

Vremea se schimbă radical, potrivit meteorologilor care au anunțat intensificări ale vântului și ninsori.

 

„În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m”, a anunțat ANM.

 

Vreme rea va fi însă pe durata înregii săptămâni, când este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, dar și vreme deosebit de rece.

 

 

„În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).  Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării”, se arată în informarea meteo.

 

 

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.