Seminarul "Investește pentru viitor". Administrația publică dorește interacțiune și dialog cu antreprenorii și entitățile implicate în piața de capital

Seminarul "Investește pentru viitor". Administrația publică dorește interacțiune și dialog cu antreprenorii și entitățile implicate în piața de capital

Versiune tiparPDF version

 

Vineri, 22 martie 2019, la Ploiești a avut loc seminarul "Investește pentru viitor’’.

Evenimentula fost organizat de Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Bursa de Valori București (BVB).
Acesta este,de fapt, cel de-al doilea, din seria de 9 seminarii organizate la nivel național. Demersul vine în întâmpinarea antreprenorilor, propunându-și să le faciliteze acomodarea cu mecanismele bursiere dedicate dezvoltării afacerilor.

Evenimentul a fost deschis de Radu Oprea, ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care a făcut o prezentare generală a programului, subliniind oportunitățile pe care piața de capital românească le oferă societăților care au proiecte de dezvoltare; înaltul oficial a amintit și despre programul guvernamental "Start-up nation”- implementat cu succes și în Prahova. 

Seminarul "Investește pentru viitor” îi vizează mai ales pe antreprenorii care au idei pentru investiții în dezvoltarea afacerii lor, dar care nu au suficient capital. 
În acest cadru, experții Bursei de Valori București, alături de reprezentanții Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și antreprenorii din județul Prahova au încercat să identifice programele cele mai potrivite pentru finanțarea afacerilor.

Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a explicat că seminarul se dorește a fi o platformă utilă de interacțiune între administrația publică, antreprenoriat și entitățile implicate în piața de capital românească. 
Oficialul s-a arătat, totodată, deschis susținerii mediului antreprenorial local, prezentând și exemplele de bună practică ale parcurilor industriale din județ, devenite etalon pentru ideea de parc industrial.

Dezvoltarea pieţei de capital din România reprezintă unul din elementele de sustenabilitate economică. 
Antreprenorii autohtoni au nevoie de susținere și programe concrete pentru a se dezvolta.Seminarul "Investește pentru viitor’’, desfășurat astăzi la Ploiești, a oferit tocmai acele soluții eficiente de dezvoltare, prin care mediul de afaceri românesc să fie stimulat.