Pompierii militari au fost în alertă, marți seară, după ce în mai multe localități au izbucnit incendii de vegetație uscată.

 

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată. Astfel de intervenții au avut loc la Urlați, Gornet Cuib, Mizil, Breaza, Brazi, Bucov și Râfov.

 

ISU Prahova a anunțat că pentru stingerea incendiiilor, 32 de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Gorgota, și-a dat foc. Victima, aflată în stare gravă, a fost transportată la un spital din București

 

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Prahova, Smurd și ale Serviciului de Ambulanță. Medicii au constatat că femeia a suferit arsuri de gradul I, II și III, pe o suprafață de aproximativ 60% din corp.

 

Femeia a fost preluată, în stare gravă, de un elicopter Smurd, pentru a fi transportată la un spital din București.

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești organizează, în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie a.c., cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional de Poezie „Iulia Hasdeu” – proiect cultural dedicat liceenilor (cursuri de zi) și copiilor din România. Anul acesta, concursului i se adaugă o secțiune pentru copii, cu vârste cuprinse între 7-12 ani.

 

Pentru înscrierea în concurs se vor trimite: cinci poezii și un C.V. (Times New Roman, 12, cu diacritice!), pe adresa de e-mail comunicare@casadecultura.ro. Data până la care se vor primi înscrieri în concurs este: 1 noiembrie 2018.

 

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 10 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Memorial B.P. Hasdeu din Câmpina.

 

Obiectivele acestui proiect sunt: descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi în domeniul literaturii, încurajarea elevilor în demersul de a scrie poezii, menţinerea în atenţia publică a operelor personalităților culturii române, cum sunt B.P. Hasdeu și Iulia Hasdeu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a fost prezent luni, 1 octombrie 2018, la deschiderea Centrului pentru Situații de Urgență din localitatea Balta Doamnei. Acesta va deservi zona de sud a județului Prahova, fiind foarte util deoarece se va reduce timpul de intervenție în situații de urgență (accidente, incendii, inundații, urgențe medicale etc), accesul în zonă putându-se realiza rapid și pe Autostrada A3.

 

Localitățile care intră în zona de competență a Centrului ISU de la Balta Doamnei sunt: Gorgota, Poienarii Burchi, Balta Doamnei, Olari, Râfov, Gherghița, Drăgănești, iar distanța medie dintre acest centru și raionul de intervenție este de aproximativ 13 km.

 

Proiectul „Construire Centru pentru situații de urgență” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova și al Consiliului Local Balta Doamnei, în urma încheierii unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova și prevede dotarea centrului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță SMURD de tip B2, operată de paramedici.

 

De această investiție cu o valoare totală de 776.643 lei (TVA inclus), vor beneficia atât locuitorii celor 7 localități prahovene aflate în zona de competență a centrului, cât și cei aflați în tranzit. Administraţia judeţeană are în vedere şi alte proiecte similare, menite să asigure o acoperire optimă în situații de urgență, la nivelul întregului județ.

Debutul anului școlar 2018 - 2019 vine la pachet cu o nouă ofertă din partea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru susţinerea unor metode alternative de învăţare/cunoaştere şi educare/dezvoltare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale din Ploieşti şi judeţ propun unităţilor de învăţământ o serie de teme/moduli, în vederea încheierii de parteneriate educaţionale, care se pot desfăşura atât în spaţiile muzeale, cât şi la sediile unităţilor de învăţământ.

 

Temele propuse sunt diverse, de la personalități ale istoriei, până la dezbateri care vizează monumentelew publice ale orașului Ploiești, dar și domenii precum numismatica, Istoria monedei naționale a României, Tradiţii şi obiceiuri la români, Ceasuri de personalităţi istorice etc.

Taxa pentru parteneriat educaţional-şcolar este de 3 lei/elev/modul – la sediul muzeului și de 5 lei/elev/modul – la sediul beneficiarului.

 

Solicitările se primesc oficial pe mail: office@histmuseumph.ro; relatiipublice.muzeuistorie@yahoo.com sau pe fax: 0244/522656; 0244/514437.

Asociaţia Diabeticilor din Prahova a lansat proiectul „Caravana spune Da pentru sănătatea Ta”, program finanțat de Consiliul Județean Prahova.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Prahova, în cadrul ,,Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor non-profit de interes judeţean pentru anul 2018” și are o valoare totală de 22.449 lei.

 

„Obiectivul principal este îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor din Județul Prahova afectate de obezitate, sindrom metabolic și diabet zaharat, prin creșterea implicării tinerilor din Județul Prahova în acțiunile de promovare a unui mod de viață sănătos și a prevenirii îmbolnăvirilor.Astfel, în perioada 25.09.2018 - 30.11.2018, se vor organiza campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale iar cetățenii vor fi informați despre diabet, riscurile și complicațiile acestei boli”, a anunțat Consiliul Județean Prahova.

 

Prezent la evenimentul de astăzi, administratorul public al Județului Prahova, Fabioara Ionescu, a apreciat importanța acestui proiect de sănătate și benficiile pe care le poate aduce prahovenilor, având în vedere ca diabetul și bolile asociate acestuia reprezintă un real pericol. Partenerii acestui proiect sunt: Serviciul de Ambulanță Judeteană Prahova și Școală Postliceală Sanitară ,,Thoma Ionescu” Ploiești. foto: Facebook - Consiliul Județean Prahova.

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Transport Călători Express Ploiești, informează cetățenii că, de astăzi, ca urmare a numărului de călători înregistrat la INCAF, se modifică intervalul orar în care se asigură prelungirea traseului 1 la INCAF, astfel:

- în zilele de luni – vineri, începând cu plecarea de la ora 8:59, de la Rafinăria Astra, respectiv de la ora 16:16, de la Metro;

- în zilele de sâmbătă, începând cu plecarea de la ora 7:50, de la Rafinăria Astra, respectiv de la ora 13:09, de la Metro.

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Local al Municipiului Ploiești continuă proiectul de acordare a pachetului de rechizite școlare “Primul Ghiozdan”, copiilor înscriși în clasa I, în anul școlar 2018-2019.

 

Municipalitatea ploieșteană a recepționat astăzi cele 1850 de ghiozdane noi, care vor fi distribuite unităților de învățământ ploieștene, în perioada 4-5 septembrie 2018, urmând ca acestea să le fie dăruite copiilor la începutul noului an școlar. Ghiozdanele respective au un design deosebit pentru fete sau băieți și vor include și câte un set de rechizite școlare, respectiv: penar, riglă, caiete, acuarele, stilou, creioane și coperți.

 

Deși bugetul prevăzut inițial pentru derularea acestui program a fost de 160.000 lei, costul final al achiziției inițiată de Primăria Municipiului Ploiești a fost de 120.356 lei.

 

Programul “Primul Ghiozdan” a fost initiat de municipalitatea ploieșteană în urma cu 5 ani.

Ca urmare a Hotararii Comisiei Municipale pentru Transport si Siguranta Circulatiei nr.8 din 08.08.2018, incepand cu 01.09.2018, traseul 1 va circula cu prelungire de ruta pana la INCAF, in ambele sensuri de circulatie, astfel:

- in zilele de luni – vineri incepand cu plecarea de ora 6:56 de la Rafinaria Astra, respectiv 16:32 de la Metro;

- in zilele de sambata incepand cu plecarea de ora 6:57 de la Rafinaria Astra, respectiv 13:26 de la Metro.

 

Incepand tot cu data de 01.09.2018, traseul 8 Hale Catedrala - Cimitir Bolovani revine la ruta normala, ca urmare a finalizarii lucrarilor care s-au efectuat pe strada Caliman.

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va sărbători „Ziua Limbii Române”, în data de 31 august, începând cu ora 12, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”.

 

Astfel, profesoara Mădălina Paula Ștefan va susține o prelegere în contextul temei sus-menționate, iar membrii trupei de teatru amator "Atitudini" vor recita poezii.

 

La finalul acestei manifestări culturale, reprezentanții instituției amintite vor depune flori la busturile marilor scriitori români Mihai Eminescu, I.L.Caragiale și Nichita Stănescu.

Primăria Municipiului Ploiești, alături de Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” Prahova și Asociația Județeană “Cultul Eroilor” Prahova, va marca joi, 23 august 2018, "Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului în România''.

 

Cu acest prilej, începând cu ora 12, în Sala Meridian a Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, vor fi rostite alocuțiuni de către domnul colonel (r) Constantin Chiper, președinte al Asociației “Cultul Eroilor” și se va prezenta un scurt documentar.

Pagini